rsz_0q9a9881
Хуманитарна представа „Поштовање деци“ у Светосавском дому
23/01/2020
svSava-min1
Школска слава Св. Сава 2020.
12/02/2020

ФИНАЛЕ РАУХОВОГ МАТЕМАТИЧКОГ КВИЗА 2019/20.

rsz_5

Математички квиз је покренут шк. 2016/17. год. поводом 50 година излажења Математичког листа. Покренуло га је Друштво математичара Србије у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Сваке године смо узимали учешће у обе категорије: и екипа млађих, као и екипа старијих разреда. Екипа старијих разреда је препрошле године дошла до субрегионалног нивоа, а ево, ове године се наша екипа млађих разреда пласирала у финале. Нивои иду од школског и општинског, па преко регионалног и субрегионалног, до финалног.

Прошле године је Rauch, компанија за производњу сокова постала главни спонзор квиза те се и сам квиз зове Раухов  математички квиз.      Финале је заказано за 17. јануар у Коцељеви, у Тамнавском региону и наша екипа је кренула на пут 16. јануара после подне и ноћила у Коцељеви. 17. јануара, пре квиза, сви финалисти (по пет екипа и млађих и старијих разреда из свих крајева Србије) су посетили компанију Rauch.      И онда –  ф и н а л е !

Било је неизвесно и напето: неке задатке смо знали, неки су нас „мало мучили”; неке екипе су нас претицале, онда смо ми њих претицали да би крајњи резултат био –  т р е ћ е  место! Бронзане медаље и дипломе за сваког члана екипе коју су чинили Стефан Митић, ученик првог разреда, Јован Дракул, други, затим Павле Петрић трећи и Вук Љубисављевић, четврти разред. Вођа екипе је био учитељ Иван Алексић.

Видео запис овог догађаја можете погледати овде.

rsz_9 rsz_8 rsz_17 rsz_16 rsz_5 rsz_4 rsz_3 rsz_42 rsz_1