За ученике 8. разреда

Прва нишка гимназија "Стеван Сремац" Ниш упис у школску 2023/2024.

Поштоване колегинице и колеге из ОШ, Обавештавамо вас да ће Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ и наредне школске године уписати 3 специјализована одељења: – 1 одељење за ученике са посебним способностима за филолошке науке (24 ученика), – 1 одељење за ученике са посебним способностима за географију и историју (20 ученика), – 1 одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност (20 ученика). За упис у ова одељења потребно је полагати пријемни испит. За ученике 8. разреда ОШ и ове године организујемо бесплатну онлајн припремну наставу за полагање пријемних испита за специјализована одељења. Како би се ученици пријавили за припремну наставу потребно је да на мејл адресу pripremna.nastava.2023@sremac.edu.rs пошаљу следеће податке: 1. име и презиме ученика, 2. име своје основне школе, 3. смер који желе да упишу у гимназији (филолошки смер или географско-историјски смер или сценски и аудио-визуелни смер), 4. контакт мејл адресу (која треба да буде gmail адреса) 5. контакт телефон. Када пошаљу мејл на тражену адресу (pripremna.nastava.2023@sremac.edu.rs) у одговору на тај мејл добиће сва потребна даља упутства. Молимо своје цењене колеге из ОШ да ове информације пренесу својим ученицима 8. разреда, као и одељењским старешинама 8. разреда и координаторима професионалне оријентације у својој школи. Припремна настава почиње 20. марта 2023. године па вас молимо да своје ђаке, пре свега у интересу самих ученика 8. разреда, што пре обавестите како би се сви заинтересовани благовремено пријавили за смер који желе.

Унапред вам се захваљујемо на сарадњи и желимо вам успешан наставак текуће школске године.

Срдачни поздрави,

Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“

Гимназија "Светозар Марковић" Ниш упис у школску 2023/2024.

Молим Вас да проследите обавештење одељењским старешинама 8. разреда како родитељима ученика би промакле важне информације.

И ове суботе, 4. 3. 2023. у 10.00 часова организујемо бесплатну припремна настава за  ученике 8. разреда који уписују 1. разред гимназије – специјализовано одељење за ученике талентоване за математику (и програмирање). Припремна настава за ученике који уписују 1. разред гимназије – специјализовано одељење за ученике талентоване за физику је истог датума са почетком у 12 часова. 

Ова одељења су одличан избор за будуће студенте електронике и свих техничких факултета, а наставу у специјализованим одељењима Гимназије „Светозар Марковић“ реализују и професори са Природно- математичког факултета у Нишу. 

Заинтересовани ученици се не пријављују за припремну наставу, потребно је само да се појаве у школи у наведеном термину и да оставе своје податке током часа. 

Све важне информације налазе се на сајту школе (у оквиру одељка „Упис“):

https://gsm-nis.edu.rs/ 

Гимназија "Бора Станковић" Ниш упис у школску 2023/2024. и припремна настава

Драги ђаци, поштовани родитељи,

Гимназија „Бора Станковић“ у школској 2023/2024. години, са тенденцијом свакодневног раста квалитета наставе, уписује:

2 одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (40 ученика)

1 одељење за ученике са посебним способностима за биологију и хемију (20 ученика)

2 одељења друштвено-језичког смера (60 ученика)

3 одељења природно-математичког смера (90 ученика)

За прва два наведена смера (за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику и за ученике са посебним способностима за биологију и хемију) се поред завршног испита у основној школи, полаже пријемни испит у нашој школи. Наставници држе припремну наставу, а термини и начин реализације су у прилогу овог мејла, као и презентација наше школе.

У оквиру „Бориних дана“ организоваћемо „Отворена врата“, а о тачном термину благовремено ћемо вас обавестити. 

До скорог виђења, срдачан поздрав!

Гимназија „Бора Станковић“ у Нишу

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања

Министарство просвете и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у сарадњи са Е-управом и стручњацима са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, креирали су и ученицима ставили на располагање портал еВежбаоница.


Ова платформа омогућиће ученицима да вежбају и проверавају своје знање током припрема за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик / матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), које могу да решавају и вежбају, распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.


Поред задатака на српском језику, на порталу се налазе и задаци на осам језика националних мањина – албанском, босанском, бугарском, мађарском, румунском, русинском, словачком или хрватском – те ученици на свом наставном језику могу да приступе еВежбаоници и да одговарају на захтеве у задацима.


Линк за приступ порталу:  www.evezbaonica.zvkov.gov.rs

Стручна школа "Душан Тривунац Драгош" Сврљиг

Стручна школа „Душан Тривунац Драгош“ обавештава ученике осмог разреда и њихове родитеље о смеровима које нуди за упис, као и о повољностима приликом школовања.

Као и претходних година, у понуди је три смера:

  • Туристички техничар у трајању од четири године
  • Гимназија општи тип у трајању од четири године
  • Трговац у трајању од три године

Општина Сврљиг је и ове године омогућила стипендију за све ученике који упишу први разред. Такође је обезбедила и накнаду за превоз за свако дете које долази из друге општине, као и свој деци која живе на територији општине Сврљиг, а путују до Сврљига.

Драги осмаци, добродошли сте да заједно одрастемо кроз учење и дружење!

У прилогу се налази флајер са свим информацијама поводом уписа.

С поштовањем,

Бојан Петровић, директор

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у сарадњи са Е-управом и професорима (сарадницима) са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, креирали су портал еВежбаоница који су ученицима ставили на располагање.

 

Портал еВежбаоница омогућава ученицима да кроз решавање задатака проверавају своје знање током припрема за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик/матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.

 

Поред задатака на српском језику, на порталу се налазе и задаци на осам језика националних мањина – албанском, босанском, бугарском, мађарском, румунском, русинском, словачком или хрватском – те ученици на свом наставном језику могу да приступе еВежбаоници и да одговарају на захтеве у задацима.

 

Линк за приступ: evezbaonica.zvkov.gov.rs

 

Портал је отворен за јавни приступ од петка 10.06.2022. године.

 

Потребно је да директори школа и наставници обавесте ученике осмог разреда и њихове родитеље о Порталу еВежбаоницакао о додатном виду подршке ученицима приликом припремања за завршни испит.

  еВежбаоница (https://evezbaonica.zvkov.gov.rs/)

ЕТШ „Мија Станимировић“

Молимо Вас, да ове информације проследите ученицима осмог разреда и њиховим родитељима, како би могли да се пријаве на време и присуствују виртуелној промоцији ЕТШ „Мија Станимировић“ (Позив из прилога као  и све линкове можете директно проследити и у вибер групе ученика и родитеља). 

Задовољство нам је да Вас обавестимо да Електротехничка школа „Мија Станимировић“  организује виртуелну промоцију својих занимања у понедељак 30. маја у 19:30, за све заинтересоване ученике осмог разреда и њихове родитеље преко Google Meet-а

За присуство промоцији сви  заинтересовани ученици и родитељи треба да се пријаве на:

 upis.etsmijastanimirovic.edu.rs/promotivne-sesije

Директор школе, наставници стручних предмета и ученици сваког образовног профила даће све важне информације о школи, занимањима и одговараће на питања учесника.

ЗАШТО БАШ МИЈА? КОЈЕ НАШЕ ЗАНИМАЊЕ ОДАБРАТИ? КОЛИКО ПОЕНА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА УПИС? КОЈИМ ПРАКТИЧНИМ ВЕШТИНАМА ЋУ ОВЛАДАТИ? КОЈЕ СУ МОГУЋНОСТИ НАКОН ЗАВРШЕНЕ ШКОЛЕ? 

Промо филм ЕТШ „Мија Станимировић“: https://youtu.be/qM0seMJKkZU

Информације о упису: https://upis.etsmijastanimirovic.edu.rs/ 

Хвала на сарадњи!

Прехрамбено – хемијска школа Ниш

Позивамо Вас на Дан отворених врата, 19. маја 2022. године од 13 до 16 часова, да са ученицима, наставницима и родитељима будете гости Прехрамбено – хемијске школе Ниш.

Дан отворених врата Прехрамбено – хемијске школе Ниш је прилика да ученици виде како се одвија рад у савременој лабораторији за форензику, да се упознају са могућностима које пружа Еразмус+ пројекат мобилности и одлазак у школе Европске уније и да се информишу о образовним профилима у школи:

-Техничар за оперативну форензику

-Техничар за хемијску и фармацеутску технологију

–  Техничар за заштиту животне средине

– Прехрамбени техничар

– Пекар – дуално образовање

–  Месар – дуално образовање

У прилогу мејла достављамо Вам позив за Дан отворених врата, презентацију наших образовних профила и линкове о нашој школи (https://europa.rs/istrazitelji-iz-nisa/https://youtu.be/8fwiinxp3x0) те Вас молимо да их проследите својим ученицима и њиховим родитељима.

         

Радујемо се сусрету!

Грађевинска техничка школа Неимар из Ниша

Грађевинска техничка школа Неимар из Ниша, дана 6.5.2022.године , ПЕТАК, организује ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА а у склопу промоције школе и припреме основаца за избор средње школе.
Дан отворених врата школе ће трајати од 10 до 17, па вас молимо да обавестите ученике ваше школе.
Уколико има заинтересованих ученика и њихових родитеља за посету школи, а немају могућности да додју ( уколико се ради о удаљеним школама) спремни смо да организујемо превоз.
Тог дана ученицима ће бити презентовани образовни профили које школа нуди:
– АРХИТЕКТОНСКИ ТЕХНИЧАР 60 ученика, 2 одељења
– ГРАЂЕВИНСКИ ТЕХНИЧАР, 30 ученика, одељење које је одобрено накнадно
– ГЕОДЕТСКИ ТЕХНИЧАР, 30 ученика
и 1 комбиновано одељење трецег степена
15 ученика РУКОВАЛАЦ ГРАЂЕВИНСКОМ МЕХАНИЗАЦИЈОМ
15 ученика, ОПЕРАТЕР ОСНОВНИХ ГРАЂ.РАДОВА

Унапред се захваљујемо на сарадњи, коју смо и имали свих ових година.
Сретен Васић, директор школе, контакт 063 334 274

Гимназија "Бора Станковић"

Гимназија „Бора Станковић“ у оквиру „Бориних дана“ који се реализују од 11.04. до 15.04. поред многобројних активности један дан посвећује „Отвореним вратима“,.
 
Позивамо вас да нас са вашим ученицима посетите у уторак, 12.4.2022. у периоду од 15:00. до 18:00. часова.
 
Молимо вас да овај мејл, преко одељењских старешина проследите и родитељима ученика ваше школе.
 
Срдачно,
Гимназија „Бора Станковић“ Ниш

Пријављивање за пријемне испите

Од ове школске године пријављивање ученика за полагање пријемних испита за уметничке школе и специјализоване гимназије и одељења могуће је обавити и  у матичним основним школама.

Ученици и родитељи, односно други законски заступник,  се пријављују за полагање пријемних испита на порталу mojasrednjaskola.gov.rs  али је могуће и директно пријављивање 7. и 8. априла 2022. године у средњим школама које организују пријемне испите или у матичним основним школама.

Ученици који нису искористили могућност електронског пријављивања се пријављују попуњавањем одговарајућег формулара и његовом предајом директно у основну или средњу школу.  Формулар за непосредно пријављивање ученика за полагање пријемног испита  биће доступан директорима школа на порталу admin.mojasrednjaskola.gov.rs од четвртка 7. априла 2022. године од 8.00 часова. Потребно је обавестити родитеље и ученике о овоме, формуларе одштампати и помоћи родитељима и ученицима приликом попуњавања.

Срдачно,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја 

Прва нишка гимназија "Стеван Сремац"

За ученике 8. разреда је веома битно да што пре добију ове информације јер, по календару МПНТР, пријаве за пријемне испите за специјализована одељења трају од 4. до 8. априла 2022. 
 
То значи да  пријаве почињу сутра, у понедељак 4. априла и завршавају се у петак 8. априла, па је изузетно важно правовремено обавестити ученике како они не би пропустили рок за пријаве за смерове за које су заинтересовани.
 
Замолили бисмо вас да два документа из прилога овог мејла поставите на ученичку огласну таблу ваше школе, а наредних дана ће професори из ПНГ „Стеван Сремац“ посетити вашу школу, донети промотивне материјале и договорити се са вашим координаторима професионалне оријентације око даље сарадње.
 
Срдачни поздрави,
Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“
Тим за промоцију школе
 
 

Гимназија "Светозар Марковић"

Како се дани одлуке везане за избор средње школе ближе, позивамо родитеље ученика 8. разреда, као и заинтересоване ученике, да послушају представљање специјализованих одељења Гимназије „Светозар Марковић“ из Ниша. Презентација је планирана за понедељак, 4.4.2022. са почетком у 19 часова и одржава се онлајн, тако да сви могу приступити путем телефона или компјутера кликом на линк

             meet.google.com/ced-byuo-rmt 

Подношење пријава за полагање пријемних испита за поменута одељења на Порталу mojasrednjaskola.gov.rs одвија се од понедељка 4. априла у 8 часова до четвртка 7. априла у 24 часа, а пријаве се могу поднети и у школи 7. и 8. априла од 9 до 16 часова. 

Молимо вас да ово важно обавештење стигне до свих родитеља и ученика како не би остали ускраћени за важне информације јер је рок за пријаве већ познат.

Захваљујемо се на сарадњи.

С поштовањем,

Милица Милосављевић

координатор тима за промоцију школе,

Гимназија Светозар Марковић

Бранка Радичевића 2

18.106 Ниш

018 254 396

062 447 808

Како уписати војну гимназију?

ПРОМОЦИЈА СРЕДЊИХ ШКОЛА 2022.

Школа за текстил и дизајн - Лесковац

Промоција Гимназије "9. мај"

У оквиру професионалне орјентације одржана је презентација Гимназије „9.мај“25.02.2022.Презентацију су одржали стручни сарадници Гимназије (педагог и психолог), као и ученик смера са посебним способности за информатику и рачунарство и ученик из спортског смера. Презентацији су присуствовали сви ученици 8. разреда, предметни наставници и педагог.

РАСПОРЕД ЧАСОВА ПРИПРЕМНЕ НАСТАВЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА 2021.

Школа за текстил и дизајн Лесковац

ЕТШ „Мија Станимировић“

Молимо Вас, да ове информације проследите ученицима осмог разреда и њиховим родитељима, како би могли да се пријаве на време и присуствују виртуелној промоцији ЕТШ „Мија Станимировић“ (Позив из прилога као  и све линкове можете директно проследити и у вибер групе ученика и родитеља). 

Задовољство нам је да Вас обавестимо да Електротехничка школа „Мија Станимировић“  организује виртуелну промоцију својих занимања у четвртак 15. априла у 18 сати, за све заинтересоване ученике осмог разреда и њихове родитеље. 

Због тренутне епидемиолошке ситуације, нисмо у могућности да отворимо врата наше школе и покажемо учионице, кабинете, освојене награде и сва постигнућа наших ученика.  Принуђени смо да нашу школу представимо у виртуелном формату преко Google Meet-а.

За присуство промоцији сви  заинтересовани ученици и родитељи треба да се пријаве на:

 upis.etsmijastanimirovic.edu.rs/promotivne-sesije

Сусрет је конципиран по систему ПИТАЈТЕ УЧЕНИКЕ и НАСТАВНИКЕ.

ЗАШТО БАШ МИЈА? КОЈЕ НАШЕ ЗАНИМАЊЕ ОДАБРАТИ? КОЛИКО ПОЕНА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА УПИС? КОЈИМ ПРАКТИЧНИМ ВЕШТИНАМА ЋУ ОВЛАДАТИ? КОЈЕ СУ МОГУЋНОСТИ НАКОН ЗАВРШЕНЕ ШКОЛЕ? 

Директор школе, наставници стручних предмета и ученици сваког образовног профила даће све информације о школи, занимањима и одговараће на питања учесника.

Промо филм ЕТШ „Мија Станимировић“: https://youtu.be/qM0seMJKkZU

Информације о упису: https://upis.etsmijastanimirovic.edu.rs/ 

Хвала на сарадњи!


Обавештења за ученике 8. разреда у вези уписа у средње школе

Гимназија Светозар Марковић

Пријављивање ученика за полагање теста за упис у 7. и 8. разред за програм основног образовања ученика обдарених за математику обавиће се слањем скениране, попуњене и потписане пријаве на мејл upis@gsm-nis.edu.rs од 12.04.2021. године до 16.04.2021. године.

Ученици 8. разреда који уписују 1. разред гимназије – специјализована одељења за ученике талентоване за математику и за физику, као и двојезична одељења у којима се настава одвија на енглеском или на француском језику, пријављују се електронски на Порталу mojasrednjaskola.gov.rs од 12.04.2021. године у 8ч до 15.04.2021. године у 24ч. 

Сви ученици могу да се пријаве и непосредно у Гимназији „Светозар Марковић“ подношењем обрасца пријаве за полагање пријемног испита 15. и 16. априла 2021. године, од 9 до 16 часова.

  Образац пријаве за ученике 6. и 7. разреда се налази у прилогу мејла, као и на сајту школе у категорији Упис где се могу наћи све важне информације о упису и припремној настави. 

https://gsm-nis.edu.rs/ 

Гимназија "Бора Станковић" у Нишу_ВАЖНО: Пријаве за полагање пријемног испита_Припремна настава

Молимо вас да информације у наставку мејла, као и материјал у прилогу мејла, проследите ученицима и родитељима ученика осмог разреда ваше школе.
 У периоду од 12. до 15. априла, родитељи односно други законски заступници моћи ће да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија, електронским путем преко портала Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs) – више о порталу у прилогу мејла. 
 Сви који не користе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирнатом облику моћи ће да поднесу доласком у школу 15. и 16. априла 2021. године.
 Пријемни испити за специјализована одељења биће реализовани у периоду од 7. до 16. маја 2021. године.
 Гимназија „Бора Станковић“ у Нишу, због актуелне епидемиолоше ситуације и из безбедоносних разлога реализује припремну наставу онлајн, за све заинтересоване ђаке. Више информација о припремној настави ученици и родитељи, могу видети на школском сајту (www.borastankovic.edu.rs), као и у документу који вам шаљемо у прилогу мејла.
 Наши вредни ученици и професори, припремили су презентације смерова у нашој школи како би будућим првацима олакшали доношење одлуке који смер да упишу. Били бисмо веома захвални када бисте презентације смерова наше школе ставили на сајт ваше школе и учинили их доступним свим ђацима.

Обавештење за родитеље_Портал Моја средња школа

У прилогу се налази обавештење за родитеље ученика осмог разреда који уписују први разред средње школе 2021/22. школске године.

Потребно је са овим информацијама упознати родитеље и друге законске заступнике ученика користећи све доступне канале комуникације. 

Прва активност на порталу је доступна за кориснике од 12. априла и намењена је пријављивању полагања пријемних испита за специјализована одељења за ученика са посебним способностима и за средње уметничке школе.

Пријемни испит за Школу за текстил и дизајн Лесковац

Први пут ове школске године све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира путем портала Моја средња школа mojasrednjaskola.gov.rs

На наведеном порталу родитељи ће моћи електронским путем, у периоду од 12. до 15. априла да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа.

Пријемни испит за ове школе од 7. до 16. маја 2021. године. Родитељи ће увид у резултате моћи по први пут да погледају онлајн.

Скола за текстил и дизајн има и припремну наставу у Гоогл уционици сифра предмета – тцгсwxо

информације на бр телефона:063/1161520-поф.Иван Хадзи Танциц

Молимо Вас проследите информације наставницима ликовне културе и разредним старесинама осмог разреда. Срдацан поздрав

Скола за текстил и дизајн Лесковац

Календар уписних активности

Табеларни приказ конкурса за упис ученика у средњу школу за школску 2021/2022.

У наставку мејла прослеђујемо вам  link на коме се се налази Табеларни приказ конкурса за упис ученика у средњу школу за школску 2021/2022. годину. Табеларни приказ Конкурса објављен је само на сајту МПНТР и у наредном периоду биће објављен и у штампаном формату заједно са текстуелним делом Конкурса. 

Link:

 

Ради реализације уписа у наредну школску годину а поступајући у складу са обавештењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја објављеног 23.03.2021. године а које се односи на електронско пријављивање ученика за полагање пријемног испита у специјализованим одељењима гимназија и уметничких школа односно полагање пријемног испита из енглеског језика за билингвална одељења у Ваздухопловној академији за упис у наредну школску 2021/2022.годину, молимо вас да упутите све заинтересоване ученике да се пријаве, у назначеном термину,  на следећем порталу:   mojasrednjaskola.gov.rs 

 

Период пријављивања електронским путем је од 12.04. до 15.04.2021. године односно сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику могу да поднесу 15. и 16.04.2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења. 

  За ученике који желе да полажу пријемни испит из енглеског језика ради уписа у билингвална одељења Ваздухопловне академије, наша школа је организовала припремну наставу која  ће се обавити online путем.  

 Молимо вас да обавестите све ученике који су заинтересовани за полагање пријемног испита из енглеског језика за упис у билингвална одељења у Ваздухопловној академији за 2021/22. школску годину а желе да похађају нашу припремну наставу, да попуне упитник на следећем  ЛИНКУ 

 

Ваздухопловна академија је јединствена ваздухопловна школа у систему дуалног образовања Републике Србије. Нашим ђацима се нуди могућност учења кроз рад у ваздухопловним компанијама али и усавршавање стручних компетенција кроз “Erasmus” пројекте и интеркултуралне размене ученика. 

  На следећем линку, који можете проследити заинтересованим ученицима, налази се кратка промо филм наше школе линку 

 

 Због тренутне ванредне ситуације све заинтересоване ученике можете упутити да све информације везане за упис у наредну школску годину могу добити на следећи контакт: 

  Старчевић Зорица 062 8031 740 и 066 84 77 300 

 Жеља нам је да помогнемо свим заинтересованим ученицима како би у време епидемиолошких мера на време били информисани и уписали жељени смер. 

Oдељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност, ПНГ Стеван Сремац

Имамо велико задовољство да вас обавестимо да ће по одлуци МПНТР од наредне школске године у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац“ радити још једно специјализовано одељење: одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност. Ово одељење намењено је ученицима који имају таленат за глуму, режију, сценарио, филмску и позоришну уметност, сценографију, монтажу, фотографију, снимање видео материјала, али и музичку уметност, хорско и соло певање, монтажу звука, односно таленат за јавне наступе. Своју креативност и таленат ученици ће нарочито развијати на часовима специјализованих предмета, као што су Сценске уметности и Аудио-визуелне уметности. Ови предмети се састоје из великог броја практичних вежби на којима ће усавршавати своје уметничке вештине које ће касније користити током даљег школовања и каријере. Знамо да у вашој основној школи има ученика 8. разреда надарених за сценске и аудио-визуелне уметности који су свој таленат за јавни наступ већ годинама показивали на разним школским манифестацијама, приредбама, представама, рециталима, хорским наступима, прославама Светог Саве и Дана школе и слично. Због тога вас љубазно молимо да што пре и потпуније упознате ученике вашег 8. разреда, као и њихове родитеље и разредне старешине, о овој сјајној могућности за њихово даље гимназијско школовање. Пријављивање за пријемни испит потребан за упис у одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност трајаће од 12. до 16. априла. Пријемни испит за упис у одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност састоји се од теста из ОПШТЕ КУЛТУРЕ. Тест садржи питања из предмета Српски језик и књижевност, Историја, Ликовна култура и Музичка култура. Полагање пријемног испита за одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност је 16. маја 2021. године. Бесплатна припремна настава за полагање пријемних испита, као и консултације са професорима, биће изведене у априлу. Пријављивање за припремну наставу врши се преко мејл адресе: pripremnanastavapngss@gmail.com. Више информација о одељењу за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност можете наћи на нашем школском сајту: www.sremac.edu.rs Информативни филм о овом одељењу можете наћи на: https://sremac.edu.rs/Сценска_и_аудио-визуелна_уметност ПС. Подсећамо да Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ ове школске године уписује: - 1 одељење за сценску и аудио-визуелну уметност (20 ученика) – специјализовано, - 1 одељење филолошке гимназије (24 ученика) – специјализовано, - 1 географско-историјско одељење (20 ученика) – специјализовано, - 1 немачко билингвално одељење (30 ученика) – специјализовано, - 2 одељења друштвено-језичког смера (60 ученика), - 2 одељења природно-математичког смера (60 ученика). Пријављивање за сва специјализована одељења трајаће од 12. до 16. априла. Полагање пријемних испита за специјализована одељења је од 7. до 16. маја. Бесплатна припремна настава за полагање пријемних испита, као и консултације са професорима, биће изведене у марту и априлу. Пријављивање за припремну наставу врши се преко мејл адресе: pripremnanastavapngss@gmail.com . Све информације у вези уписа доступне су на сајту школе: www.sremac.edu.rs . Презентације специјализованих смерова и информације о пријемним испитима доступне су на: https://sremac.edu.rs/Сценска_и_аудио-визуелна_уметност https://sremac.edu.rs/filoloski_smer https://sremac.edu.rs/Географско-Историјски https://sremac.edu.rs/drustveno_jezicki_nemacki https://sremac.edu.rs/preuzimanje_dokumenta https://sremac.edu.rs У име нашег Тима за промоцију школе надамо се да ћете у договору са Вашим представницима задуженим за професионалну оријентацију успети да упркос кратким роковима на време обавестите своје ђаке о новом одељењу за сценску и аудио-визуелну уметност и тако многима од њих остварите могућност о којој су маштали. Ми смо Вам доступни за све информације као Тим за промоцију Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“.

Средња школа ''Милутин Миланковић''

Због тренутне епидемиолошке ситуације са Ковидом 19, нисмо у могућности да вашим ученицима 8. разреда лично извршимо презентацију наше школе.

Шаљемо Вам Информатор Средње школе “’Милутин Миланковић“ који садржи важне информације о нашим образовним профилима и њиховим предностима.

Надамо се да ће вашим ученицима овај Информатор помоћи да одаберу прави каријерни пут, усклађујући своје жеље, склоности и могућности.

Молимо Вас да упознате ученике 8.разреда са нашим Информатором.

Хвала на сарадњи!

Директор школе,

Љиљана Грозданић

Обавештење из Прве нишке гимназије "Стеван Сремац"

 
 
 
 
 
Молимо вас да ученицима 8.разреда проследите ХИТНО информацију, која је у прилогу, а која се односи на пријављивање за припремну наставу за специјализовано немачко билингвално одељење у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац“.
Хвала на сарадњи.
Срдачан поздрав,
управа Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“

Обавештење из Гимназије "9. мај"

Обавештавамо ученике осмог разреда основних школа да Гимназија ''9. мај'' Ниш и школске 2021/22. године уписује:

 

  1. Шест одељења оппштег смера - Шифра смера: NINI GD 4R03S

  1. Једно одељење ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику - Шифра смера: NINI GD 4R31S

  1. Једно одељење ученика са посебним способностима за спорт   - Шифра смера: NINI GD 4R39S

 

У прилогу овог мејла налази се промотивни видео наше школе.

Позивамо ученике основних школа и њихове родитеље да прате активности Гимназије ''9. мај'' Ниш путем:

Сајта: http://9maj.edu.rs/

Друштвених мрежа:

Facebook: Gimnazija ‘’9.maj’’

Instagram: gim9majnis

YouTube: Gimnazija_9.maj_Niš

 

У периоду од 12. до 15. априла 2021. године, родитељи, односно други законски заступници моћи ће да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназије електронским путем на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs).

Сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику моћи ће да поднесу 15. и 16. априла 2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења.

 

У складу са Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2021/22. године, који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, пријемни испити за ове школе, биће реализовани у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године.

 

Родитељи, односно други законски заступници моћи ће по први пут онлајн да остваре увид и у резултате.

 

Напомена: У току је реализација припремне наставе. Припремну наставу преко апликације ЗУМ Гимназија ''9. мај'' Ниш сваке суботе организује пријављеним ученицима у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику. 

Хвала што ћете овај мејл проследити ученицима осмог разреда и њиховим родитељима.

За сва додатна питања можете нам се обратити путем мејла devetimaj.nis@mts .


Срдачно,
Ненад Дисић, директор школе
Анита Спасић, педагог школе
Јасна Михајловић Стојковић, психолог школе

Промоција Прехрамбено-хемиске школе

У оквиру каријерног вођења и саветовања за ученике 8.разреда Ваше школе, достављам Вам линк где можете преузети материјал за промоцију Прехрамбено-хемисјке школе из Ниша. Молим Вас да материјале проследите ученицима како би се упознали са начином рада и образовним профилима које Прехрамбено-хемијска школа уписује у школској 2021/2022.години.

До наших промотивних материјала ученици могу доћи и путем линка:

 http://www.phsucionica.edu.rs/forumphs/viewtopic.php?f=19&t=18&p=28#p28

У зависности од Ваших планираних активности за каријерно вођење и саветовање, спремни смо да одржимо презентацију профила преко канала комуникације који Вама одговара (Google Meet, Zoom). Датум и време таквог сусрета бисмо накнадно договорили. За све додатне информације стојим Вам на располагању.

Срдачан поздрав,

Весна Ристић, организатор практичне наставе

Прехрамбено-хемијска школа Ниш

Милојка Лешјанина 23, 18000 Ниш

018 245 645, 248 266, 064 26 45 200

skola@phsnis.edu.rs

Обавештење из Војне гимназије

Обавештење из Гимназије 9. мај

Обавештавамо вас да Гимназија “9.мај” у Нишу и ове године организује бесплатну припремну наставу из математике за упис у одељење за ученике са посебним способностима за информатику и рачунарство (ИТ одељење). 

За пријаву је потребно попунити образац пријаве до петка, 12.марта 2021. године. Образац се налази на сајту наше школе www.9maj.edu.rs

Све информације о даљим активностима и распоред припремне наставе биће благовремено објављени на сајту школе и друштвеним мрежама (Facebook, Instargram). 

Срдачан поздрав,

Гимназија “9.мај“ 

Ниш

Обавештење из Прве нишке гимназије "Стеван Сремац"

Са циљем да помогнемо вашим ученицима завршног разреда при избору школе у којој ће наставити са средњошколским образовањем обавештавамо вас да Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ ове школске године уписује: – 1 одељење филолошке гимназије (24 ученика) – специјализовано, – 1 географско-историјско одељење (20 ученика) – специјализовано, – 1 немачко билингвално одељење (30 ученика) – специјализовано, – 2 одељења друштвено-језичког смера (60 ученика), – 2 одељења природно-математичког смера (60 ученика). Пријављивање за специјализована одељења трајаће од 14. до 16. априла. Полагање пријемних испита за специјализована одељења је од 7. до 16. маја. Бесплатна припремна настава за полагање пријемних испита, као и консултације са професорима, биће изведене у марту и априлу. Пријављивање за припремну наставу врши се преко мејл адресе: pripremnanastavapngss@gmail.com . Све информације у вези уписа доступне су на сајту школе: www.sremac.edu.rs . Презентације специјализованих смерова и информације о пријемним испитима доступне су на: https://sremac.edu.rs/preuzimanje_dokumenta https://sremac.edu.rs/filoloski_smer https://sremac.edu.rs/drustveno_jezicki_nemacki https://sremac.edu.rs У прилогу Вам достављамо користан материјал који можете проследити разредним старешинама и ученицима. Можемо, по потреби, организовати уживо састанак преко гугл мита, а ако услови то буду дозволили до маја месеца, могли бисмо одржати и неку врсту презентације за заинтересоване ученике у вашој школи. Наравно, традиционално велики број ученика ваше основне школе своје школовање наставља у нашој гимназији те нам је стога изузетно важно да их правовремено обавестимо о детаљима уписа, а нарочито о специјализованим одељењима за надарене ученике (филолошко, географско-историјско и билингвално немачко). У име нашег Тима за промоцију школе надамо се да ће представљање најстарије нишке гимназије, у условима у којима се налазимо,  у договору са Вашим представницима задуженим за професионалну оријентацију бити успешно реализовано. Ми смо Вам доступни за све информације као Тим за промоцију Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“. Срдачно, Тим за промоцију Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“

Упис2021: Упутство за основне школе – Пробни завршни испит – Упутство МПНТР

Упутство МПНТР о пробном завршном испиту, које су све основне школе добиле у понедељак 8. марта преко надлежних школских управа.

Пријављивање за припремну наставу за специјализована одељења у Првој нишкој гимназији "Стеван Сремац".

Распоред припремне наставе за специјализована одељења 

у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац“

Припремна настава за ученике у Гимназији Бора Станковић

Гимназија „Бора Станковић“ у Нишу почиње са припремном наставом за упис у билингвално и специјализована одељења школе, по распореду који је у прилогу овог мејла. Гимназија „Бора Станковић“у Нишу промоцију школе одржаће за све заинтересоване ученике и родитеље, преко google meet-a, у уторак, 9.3.2021. у 19:00

 

Линк за приступ: meet.google.com/vbc-bhzb-aky

 

На промоцији школе, будући ђаци имаће прилику да разговарају са нашим наставницима и ученицима и на тај начин добију све потребне информације везане за упис и функционисање школе.

 

Срдачно,Гимназија „Бора Станковић“ у Нишу

Припремна настава

План реализације припремне наставе у Гимназији Бора Станковић

Припремна настава за ученике са посебним способностима за физику у Гимназији Светозар Марковић

Од суботе, 6.3.2021. у 12 часова у Гимназији Светозар Марковић почиње припремна настава за ученике осмог разреда који ће полагати пријемни испит за упис у 1. разред специјализованих одељења за ученике са посебним способностима за физику.

Припремна настава се организује у просторијама гимназије „Светозар Марковић“, уз поштовање свих мера заштите здравља ученика и наставника, а за учешће није потребна пријава. Довољно је да ученици буду у Гимназији Светозар Марковић у суботу, најкасније до 11:45 часова. Како је ово одлична прилика да на време почну са припремом, молимо вас још једном да пренесете обавештење свим одељењским старешинама 8. разреда, као и свим наставницима физике да ваши ученици не би остали ускраћени за информације!

Стојимо вам на располагању за даљу сарадњу.

С поштовањем,

Милица Милосављевић,
заменик директора,
Гимназија Светозар Марковић
Бранка Радичевића 2
18106 Ниш
018/254 396

Припремна настава за ученике са посебним способностима за математику у Гимназији Светозар Марковић

Од суботе, 20.2.2021. у 10 часова у Гимназији Светозар Марковић почиње припремна настава за ученике осмог разреда који ће полагати пријемни испит за упис у 1. разред специјализованих одељења за ученике са посебним способностима за математику као и за ученике 6. разреда за упис у 7. разред у одељење за ученике основне школе у математичкој гимназији.

Припремна настава се организује у просторијама гимназије „Светозар Марковић“, уз поштовање свих мера заштите здравља ученика и наставника, а за учешће није потребна пријава. Довољно је да ученици буду у Гимназији Светозар Марковић у суботу, најкасније до 9:45 часова.

Како је ово одлична прилика да на време почну са припремом, молимо вас још једном да пренесете обавештење свим одељењским старешинама 8. и 6. разреда да ваши ученици не би остали ускраћени за информације!
Стојимо вам на располагању за даља обавештења.
С поштовањем,
Милица Милосављевић,
заменик директора,
Гимназија Светозар Марковић
Бранка Радичевића 2
18106 Ниш

Припремна настава за двојезична одељења у Гимназији Светозар Марковић

Од 13.2.2021. у 10 часова почиње припремна настава за ученике осмог разреда који ће полагати пријемни испит за упис у двојезична одељења у Гимназији Светозар Марковић.

Припремна настава се организује у просторијама гимназије, уз поштовање свих мера заштите здравља ученика и наставника, а за учешће није потребна пријава. Довољно је да ученици буду у Гимназији Светозар Марковић сутра најкасније до 9:45 часова.
Како је ово одлична прилика да на време почну са припремом, молимо вас још једном да пренесете обавештење свим одељењским старешинама 8. разреда да ваши ученици не би остали ускраћени за информације!
Стојимо вам на располагању за даља обавештења.
С поштовањем,
Милица Милосављевић,
заменик директора,
Гимназија Светозар Марковић
Бранка радичевића 2
18106 Ниш
018/254 396

Language »