За ученике 8. разреда

РАСПОРЕД ЧАСОВА ПРИПРЕМНЕ НАСТАВЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

Школа за текстил и дизајн Лесковац

ЕТШ „Мија Станимировић“

Молимо Вас, да ове информације проследите ученицима осмог разреда и њиховим родитељима, како би могли да се пријаве на време и присуствују виртуелној промоцији ЕТШ „Мија Станимировић“ (Позив из прилога као  и све линкове можете директно проследити и у вибер групе ученика и родитеља). 

Задовољство нам је да Вас обавестимо да Електротехничка школа „Мија Станимировић“  организује виртуелну промоцију својих занимања у четвртак 15. априла у 18 сати, за све заинтересоване ученике осмог разреда и њихове родитеље. 

Због тренутне епидемиолошке ситуације, нисмо у могућности да отворимо врата наше школе и покажемо учионице, кабинете, освојене награде и сва постигнућа наших ученика.  Принуђени смо да нашу школу представимо у виртуелном формату преко Google Meet-а.

За присуство промоцији сви  заинтересовани ученици и родитељи треба да се пријаве на:

 upis.etsmijastanimirovic.edu.rs/promotivne-sesije

Сусрет је конципиран по систему ПИТАЈТЕ УЧЕНИКЕ и НАСТАВНИКЕ.

ЗАШТО БАШ МИЈА? КОЈЕ НАШЕ ЗАНИМАЊЕ ОДАБРАТИ? КОЛИКО ПОЕНА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА УПИС? КОЈИМ ПРАКТИЧНИМ ВЕШТИНАМА ЋУ ОВЛАДАТИ? КОЈЕ СУ МОГУЋНОСТИ НАКОН ЗАВРШЕНЕ ШКОЛЕ? 

Директор школе, наставници стручних предмета и ученици сваког образовног профила даће све информације о школи, занимањима и одговараће на питања учесника.

Промо филм ЕТШ “Мија Станимировић”: https://youtu.be/qM0seMJKkZU

Информације о упису: https://upis.etsmijastanimirovic.edu.rs/ 

Хвала на сарадњи!


Обавештења за ученике 8. разреда у вези уписа у средње школе

Гимназија Светозар Марковић

Пријављивање ученика за полагање теста за упис у 7. и 8. разред за програм основног образовања ученика обдарених за математику обавиће се слањем скениране, попуњене и потписане пријаве на мејл upis@gsm-nis.edu.rs од 12.04.2021. године до 16.04.2021. године.

Ученици 8. разреда који уписују 1. разред гимназије – специјализована одељења за ученике талентоване за математику и за физику, као и двојезична одељења у којима се настава одвија на енглеском или на француском језику, пријављују се електронски на Порталу mojasrednjaskola.gov.rs од 12.04.2021. године у 8ч до 15.04.2021. године у 24ч. 

Сви ученици могу да се пријаве и непосредно у Гимназији “Светозар Марковић” подношењем обрасца пријаве за полагање пријемног испита 15. и 16. априла 2021. године, од 9 до 16 часова.

  Образац пријаве за ученике 6. и 7. разреда се налази у прилогу мејла, као и на сајту школе у категорији Упис где се могу наћи све важне информације о упису и припремној настави. 

https://gsm-nis.edu.rs/ 

Гимназија "Бора Станковић" у Нишу_ВАЖНО: Пријаве за полагање пријемног испита_Припремна настава

Молимо вас да информације у наставку мејла, као и материјал у прилогу мејла, проследите ученицима и родитељима ученика осмог разреда ваше школе.
 У периоду од 12. до 15. априла, родитељи односно други законски заступници моћи ће да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија, електронским путем преко портала Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs) – више о порталу у прилогу мејла. 
 Сви који не користе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирнатом облику моћи ће да поднесу доласком у школу 15. и 16. априла 2021. године.
 Пријемни испити за специјализована одељења биће реализовани у периоду од 7. до 16. маја 2021. године.
 Гимназија “Бора Станковић” у Нишу, због актуелне епидемиолоше ситуације и из безбедоносних разлога реализује припремну наставу онлајн, за све заинтересоване ђаке. Више информација о припремној настави ученици и родитељи, могу видети на школском сајту (www.borastankovic.edu.rs), као и у документу који вам шаљемо у прилогу мејла.
 Наши вредни ученици и професори, припремили су презентације смерова у нашој школи како би будућим првацима олакшали доношење одлуке који смер да упишу. Били бисмо веома захвални када бисте презентације смерова наше школе ставили на сајт ваше школе и учинили их доступним свим ђацима.

Обавештење за родитеље_Портал Моја средња школа

У прилогу се налази обавештење за родитеље ученика осмог разреда који уписују први разред средње школе 2021/22. школске године.

Потребно је са овим информацијама упознати родитеље и друге законске заступнике ученика користећи све доступне канале комуникације. 

Прва активност на порталу је доступна за кориснике од 12. априла и намењена је пријављивању полагања пријемних испита за специјализована одељења за ученика са посебним способностима и за средње уметничке школе.

Пријемни испит за Школу за текстил и дизајн Лесковац

Први пут ове школске године све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира путем портала Моја средња школа mojasrednjaskola.gov.rs

На наведеном порталу родитељи ће моћи електронским путем, у периоду од 12. до 15. априла да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа.

Пријемни испит за ове школе од 7. до 16. маја 2021. године. Родитељи ће увид у резултате моћи по први пут да погледају онлајн.

Скола за текстил и дизајн има и припремну наставу у Гоогл уционици сифра предмета – тцгсwxо

информације на бр телефона:063/1161520-поф.Иван Хадзи Танциц

Молимо Вас проследите информације наставницима ликовне културе и разредним старесинама осмог разреда. Срдацан поздрав

Скола за текстил и дизајн Лесковац

Календар уписних активности

Табеларни приказ конкурса за упис ученика у средњу школу за школску 2021/2022.

У наставку мејла прослеђујемо вам  link на коме се се налази Табеларни приказ конкурса за упис ученика у средњу школу за школску 2021/2022. годину. Табеларни приказ Конкурса објављен је само на сајту МПНТР и у наредном периоду биће објављен и у штампаном формату заједно са текстуелним делом Конкурса. 

Link:

 

Ради реализације уписа у наредну школску годину а поступајући у складу са обавештењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја објављеног 23.03.2021. године а које се односи на електронско пријављивање ученика за полагање пријемног испита у специјализованим одељењима гимназија и уметничких школа односно полагање пријемног испита из енглеског језика за билингвална одељења у Ваздухопловној академији за упис у наредну школску 2021/2022.годину, молимо вас да упутите све заинтересоване ученике да се пријаве, у назначеном термину,  на следећем порталу:   mojasrednjaskola.gov.rs 

 

Период пријављивања електронским путем је од 12.04. до 15.04.2021. године односно сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику могу да поднесу 15. и 16.04.2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења. 

  За ученике који желе да полажу пријемни испит из енглеског језика ради уписа у билингвална одељења Ваздухопловне академије, наша школа је организовала припремну наставу која  ће се обавити online путем.  

 Молимо вас да обавестите све ученике који су заинтересовани за полагање пријемног испита из енглеског језика за упис у билингвална одељења у Ваздухопловној академији за 2021/22. школску годину а желе да похађају нашу припремну наставу, да попуне упитник на следећем  ЛИНКУ 

 

Ваздухопловна академија је јединствена ваздухопловна школа у систему дуалног образовања Републике Србије. Нашим ђацима се нуди могућност учења кроз рад у ваздухопловним компанијама али и усавршавање стручних компетенција кроз “Erasmus” пројекте и интеркултуралне размене ученика. 

  На следећем линку, који можете проследити заинтересованим ученицима, налази се кратка промо филм наше школе линку 

 

 Због тренутне ванредне ситуације све заинтересоване ученике можете упутити да све информације везане за упис у наредну школску годину могу добити на следећи контакт: 

  Старчевић Зорица 062 8031 740 и 066 84 77 300 

 Жеља нам је да помогнемо свим заинтересованим ученицима како би у време епидемиолошких мера на време били информисани и уписали жељени смер. 

Oдељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност, ПНГ Стеван Сремац

Имамо велико задовољство да вас обавестимо да ће по одлуци МПНТР од наредне школске године у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац“ радити још једно специјализовано одељење: одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност. Ово одељење намењено је ученицима који имају таленат за глуму, режију, сценарио, филмску и позоришну уметност, сценографију, монтажу, фотографију, снимање видео материјала, али и музичку уметност, хорско и соло певање, монтажу звука, односно таленат за јавне наступе. Своју креативност и таленат ученици ће нарочито развијати на часовима специјализованих предмета, као што су Сценске уметности и Аудио-визуелне уметности. Ови предмети се састоје из великог броја практичних вежби на којима ће усавршавати своје уметничке вештине које ће касније користити током даљег школовања и каријере. Знамо да у вашој основној школи има ученика 8. разреда надарених за сценске и аудио-визуелне уметности који су свој таленат за јавни наступ већ годинама показивали на разним школским манифестацијама, приредбама, представама, рециталима, хорским наступима, прославама Светог Саве и Дана школе и слично. Због тога вас љубазно молимо да што пре и потпуније упознате ученике вашег 8. разреда, као и њихове родитеље и разредне старешине, о овој сјајној могућности за њихово даље гимназијско школовање. Пријављивање за пријемни испит потребан за упис у одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност трајаће од 12. до 16. априла. Пријемни испит за упис у одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност састоји се од теста из ОПШТЕ КУЛТУРЕ. Тест садржи питања из предмета Српски језик и књижевност, Историја, Ликовна култура и Музичка култура. Полагање пријемног испита за одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност је 16. маја 2021. године. Бесплатна припремна настава за полагање пријемних испита, као и консултације са професорима, биће изведене у априлу. Пријављивање за припремну наставу врши се преко мејл адресе: pripremnanastavapngss@gmail.com. Више информација о одељењу за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност можете наћи на нашем школском сајту: www.sremac.edu.rs Информативни филм о овом одељењу можете наћи на: https://sremac.edu.rs/Сценска_и_аудио-визуелна_уметност ПС. Подсећамо да Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ ове школске године уписује: - 1 одељење за сценску и аудио-визуелну уметност (20 ученика) – специјализовано, - 1 одељење филолошке гимназије (24 ученика) – специјализовано, - 1 географско-историјско одељење (20 ученика) – специјализовано, - 1 немачко билингвално одељење (30 ученика) – специјализовано, - 2 одељења друштвено-језичког смера (60 ученика), - 2 одељења природно-математичког смера (60 ученика). Пријављивање за сва специјализована одељења трајаће од 12. до 16. априла. Полагање пријемних испита за специјализована одељења је од 7. до 16. маја. Бесплатна припремна настава за полагање пријемних испита, као и консултације са професорима, биће изведене у марту и априлу. Пријављивање за припремну наставу врши се преко мејл адресе: pripremnanastavapngss@gmail.com . Све информације у вези уписа доступне су на сајту школе: www.sremac.edu.rs . Презентације специјализованих смерова и информације о пријемним испитима доступне су на: https://sremac.edu.rs/Сценска_и_аудио-визуелна_уметност https://sremac.edu.rs/filoloski_smer https://sremac.edu.rs/Географско-Историјски https://sremac.edu.rs/drustveno_jezicki_nemacki https://sremac.edu.rs/preuzimanje_dokumenta https://sremac.edu.rs У име нашег Тима за промоцију школе надамо се да ћете у договору са Вашим представницима задуженим за професионалну оријентацију успети да упркос кратким роковима на време обавестите своје ђаке о новом одељењу за сценску и аудио-визуелну уметност и тако многима од њих остварите могућност о којој су маштали. Ми смо Вам доступни за све информације као Тим за промоцију Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“.

Средња школа ''Милутин Миланковић''

Због тренутне епидемиолошке ситуације са Ковидом 19, нисмо у могућности да вашим ученицима 8. разреда лично извршимо презентацију наше школе.

Шаљемо Вам Информатор Средње школе ”’Милутин Миланковић” који садржи важне информације о нашим образовним профилима и њиховим предностима.

Надамо се да ће вашим ученицима овај Информатор помоћи да одаберу прави каријерни пут, усклађујући своје жеље, склоности и могућности.

Молимо Вас да упознате ученике 8.разреда са нашим Информатором.

Хвала на сарадњи!

Директор школе,

Љиљана Грозданић

Обавештење из Прве нишке гимназије "Стеван Сремац"

 
 
 
 
 
Молимо вас да ученицима 8.разреда проследите ХИТНО информацију, која је у прилогу, а која се односи на пријављивање за припремну наставу за специјализовано немачко билингвално одељење у Првој нишкој гимназији “Стеван Сремац”.
Хвала на сарадњи.
Срдачан поздрав,
управа Прве нишке гимназије “Стеван Сремац”

Обавештење из Гимназије "9. мај"

Обавештавамо ученике осмог разреда основних школа да Гимназија ''9. мај'' Ниш и школске 2021/22. године уписује:

 

  1. Шест одељења оппштег смера - Шифра смера: NINI GD 4R03S

  1. Једно одељење ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику - Шифра смера: NINI GD 4R31S

  1. Једно одељење ученика са посебним способностима за спорт   - Шифра смера: NINI GD 4R39S

 

У прилогу овог мејла налази се промотивни видео наше школе.

Позивамо ученике основних школа и њихове родитеље да прате активности Гимназије ''9. мај'' Ниш путем:

Сајта: http://9maj.edu.rs/

Друштвених мрежа:

Facebook: Gimnazija ‘’9.maj’’

Instagram: gim9majnis

YouTube: Gimnazija_9.maj_Niš

 

У периоду од 12. до 15. априла 2021. године, родитељи, односно други законски заступници моћи ће да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназије електронским путем на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs).

Сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику моћи ће да поднесу 15. и 16. априла 2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења.

 

У складу са Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2021/22. године, који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, пријемни испити за ове школе, биће реализовани у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године.

 

Родитељи, односно други законски заступници моћи ће по први пут онлајн да остваре увид и у резултате.

 

Напомена: У току је реализација припремне наставе. Припремну наставу преко апликације ЗУМ Гимназија ''9. мај'' Ниш сваке суботе организује пријављеним ученицима у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику. 

Хвала што ћете овај мејл проследити ученицима осмог разреда и њиховим родитељима.

За сва додатна питања можете нам се обратити путем мејла devetimaj.nis@mts .


Срдачно,
Ненад Дисић, директор школе
Анита Спасић, педагог школе
Јасна Михајловић Стојковић, психолог школе

Промоција Прехрамбено-хемиске школе

У оквиру каријерног вођења и саветовања за ученике 8.разреда Ваше школе, достављам Вам линк где можете преузети материјал за промоцију Прехрамбено-хемисјке школе из Ниша. Молим Вас да материјале проследите ученицима како би се упознали са начином рада и образовним профилима које Прехрамбено-хемијска школа уписује у школској 2021/2022.години.

До наших промотивних материјала ученици могу доћи и путем линка:

 http://www.phsucionica.edu.rs/forumphs/viewtopic.php?f=19&t=18&p=28#p28

У зависности од Ваших планираних активности за каријерно вођење и саветовање, спремни смо да одржимо презентацију профила преко канала комуникације који Вама одговара (Google Meet, Zoom). Датум и време таквог сусрета бисмо накнадно договорили. За све додатне информације стојим Вам на располагању.

Срдачан поздрав,

Весна Ристић, организатор практичне наставе

Прехрамбено-хемијска школа Ниш

Милојка Лешјанина 23, 18000 Ниш

018 245 645, 248 266, 064 26 45 200

skola@phsnis.edu.rs

Обавештење из Војне гимназије

Обавештење из Гимназије 9. мај

Обавештавамо вас да Гимназија “9.мај” у Нишу и ове године организује бесплатну припремну наставу из математике за упис у одељење за ученике са посебним способностима за информатику и рачунарство (ИТ одељење). 

За пријаву је потребно попунити образац пријаве до петка, 12.марта 2021. године. Образац се налази на сајту наше школе www.9maj.edu.rs

Све информације о даљим активностима и распоред припремне наставе биће благовремено објављени на сајту школе и друштвеним мрежама (Facebook, Instargram). 

Срдачан поздрав,

Гимназија ”9.мај” 

Ниш

Обавештење из Прве нишке гимназије "Стеван Сремац"

Са циљем да помогнемо вашим ученицима завршног разреда при избору школе у којој ће наставити са средњошколским образовањем обавештавамо вас да Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ ове школске године уписује: – 1 одељење филолошке гимназије (24 ученика) – специјализовано, – 1 географско-историјско одељење (20 ученика) – специјализовано, – 1 немачко билингвално одељење (30 ученика) – специјализовано, – 2 одељења друштвено-језичког смера (60 ученика), – 2 одељења природно-математичког смера (60 ученика). Пријављивање за специјализована одељења трајаће од 14. до 16. априла. Полагање пријемних испита за специјализована одељења је од 7. до 16. маја. Бесплатна припремна настава за полагање пријемних испита, као и консултације са професорима, биће изведене у марту и априлу. Пријављивање за припремну наставу врши се преко мејл адресе: pripremnanastavapngss@gmail.com . Све информације у вези уписа доступне су на сајту школе: www.sremac.edu.rs . Презентације специјализованих смерова и информације о пријемним испитима доступне су на: https://sremac.edu.rs/preuzimanje_dokumenta https://sremac.edu.rs/filoloski_smer https://sremac.edu.rs/drustveno_jezicki_nemacki https://sremac.edu.rs У прилогу Вам достављамо користан материјал који можете проследити разредним старешинама и ученицима. Можемо, по потреби, организовати уживо састанак преко гугл мита, а ако услови то буду дозволили до маја месеца, могли бисмо одржати и неку врсту презентације за заинтересоване ученике у вашој школи. Наравно, традиционално велики број ученика ваше основне школе своје школовање наставља у нашој гимназији те нам је стога изузетно важно да их правовремено обавестимо о детаљима уписа, а нарочито о специјализованим одељењима за надарене ученике (филолошко, географско-историјско и билингвално немачко). У име нашег Тима за промоцију школе надамо се да ће представљање најстарије нишке гимназије, у условима у којима се налазимо,  у договору са Вашим представницима задуженим за професионалну оријентацију бити успешно реализовано. Ми смо Вам доступни за све информације као Тим за промоцију Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“. Срдачно, Тим за промоцију Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“

Упис2021: Упутство за основне школе – Пробни завршни испит – Упутство МПНТР

Упутство МПНТР о пробном завршном испиту, које су све основне школе добиле у понедељак 8. марта преко надлежних школских управа.

Пријављивање за припремну наставу за специјализована одељења у Првој нишкој гимназији "Стеван Сремац".

Распоред припремне наставе за специјализована одељења 

у Првој нишкој гимназији “Стеван Сремац”

Припремна настава за ученике у Гимназији Бора Станковић

Гимназија “Бора Станковић” у Нишу почиње са припремном наставом за упис у билингвално и специјализована одељења школе, по распореду који је у прилогу овог мејла. Гимназија “Бора Станковић”у Нишу промоцију школе одржаће за све заинтересоване ученике и родитеље, преко google meet-a, у уторак, 9.3.2021. у 19:00

 

Линк за приступ: meet.google.com/vbc-bhzb-aky

 

На промоцији школе, будући ђаци имаће прилику да разговарају са нашим наставницима и ученицима и на тај начин добију све потребне информације везане за упис и функционисање школе.

 

Срдачно,Гимназија “Бора Станковић” у Нишу

Припремна настава

План реализације припремне наставе у Гимназији Бора Станковић

Припремна настава за ученике са посебним способностима за физику у Гимназији Светозар Марковић

Од суботе, 6.3.2021. у 12 часова у Гимназији Светозар Марковић почиње припремна настава за ученике осмог разреда који ће полагати пријемни испит за упис у 1. разред специјализованих одељења за ученике са посебним способностима за физику.

Припремна настава се организује у просторијама гимназије “Светозар Марковић”, уз поштовање свих мера заштите здравља ученика и наставника, а за учешће није потребна пријава. Довољно је да ученици буду у Гимназији Светозар Марковић у суботу, најкасније до 11:45 часова. Како је ово одлична прилика да на време почну са припремом, молимо вас још једном да пренесете обавештење свим одељењским старешинама 8. разреда, као и свим наставницима физике да ваши ученици не би остали ускраћени за информације!

Стојимо вам на располагању за даљу сарадњу.

С поштовањем,

Милица Милосављевић,
заменик директора,
Гимназија Светозар Марковић
Бранка Радичевића 2
18106 Ниш
018/254 396

Припремна настава за ученике са посебним способностима за математику у Гимназији Светозар Марковић

Од суботе, 20.2.2021. у 10 часова у Гимназији Светозар Марковић почиње припремна настава за ученике осмог разреда који ће полагати пријемни испит за упис у 1. разред специјализованих одељења за ученике са посебним способностима за математику као и за ученике 6. разреда за упис у 7. разред у одељење за ученике основне школе у математичкој гимназији.

Припремна настава се организује у просторијама гимназије “Светозар Марковић”, уз поштовање свих мера заштите здравља ученика и наставника, а за учешће није потребна пријава. Довољно је да ученици буду у Гимназији Светозар Марковић у суботу, најкасније до 9:45 часова.

Како је ово одлична прилика да на време почну са припремом, молимо вас још једном да пренесете обавештење свим одељењским старешинама 8. и 6. разреда да ваши ученици не би остали ускраћени за информације!
Стојимо вам на располагању за даља обавештења.
С поштовањем,
Милица Милосављевић,
заменик директора,
Гимназија Светозар Марковић
Бранка Радичевића 2
18106 Ниш

Припремна настава за двојезична одељења у Гимназији Светозар Марковић

Од 13.2.2021. у 10 часова почиње припремна настава за ученике осмог разреда који ће полагати пријемни испит за упис у двојезична одељења у Гимназији Светозар Марковић.

Припремна настава се организује у просторијама гимназије, уз поштовање свих мера заштите здравља ученика и наставника, а за учешће није потребна пријава. Довољно је да ученици буду у Гимназији Светозар Марковић сутра најкасније до 9:45 часова.
Како је ово одлична прилика да на време почну са припремом, молимо вас још једном да пренесете обавештење свим одељењским старешинама 8. разреда да ваши ученици не би остали ускраћени за информације!
Стојимо вам на располагању за даља обавештења.
С поштовањем,
Милица Милосављевић,
заменик директора,
Гимназија Светозар Марковић
Бранка радичевића 2
18106 Ниш
018/254 396

Language »