Инфо кутак

Републичко такмичење из српског језика

Републичко такмичење из српског језика

Републичко такмичење из српског језика На републичком такмичењу из српског језика које је одржано 27.5.2023. године у Тршићу уцествовале су ученице:Милена Миловановић 8/4, наставница Верица ВеселиновићНађа Вујовић, 8/2, наставница Верица ВеселиновићЈована Јоцић, 7/7, наставница Анита ЂорђевићНађа Вујовић освојила је 2.место са 19 поена.
Read More
MOVE Week

MOVE Week

MOVE Week Савез за рекреативни спорт Ниша је годинама уназад учесник и покретач у нашем Граду Недеље физичке активности (MOVE Week).Асоцијација спорт за све Србије је организатор овог спортског догађаја, а покровитељ је Република Србија, Министарство спорта.Покретач овог пројекта је Међународна Асоцијација за спорт и културу (ISCA).MOVE Week, недеља физичке активности је догађај који се одржава једном годишње, последње недеље маја. Ове године се одржао у периоду од 22-28. маја 2023.ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ ОШ "Душан Радовић" на челу са директором Плавшићем на сарадњи, подршци и гостопримству.Захваљујемо се што сте били део ове спортско-рекреативне манифестације и дивној дечици првог и петог разреда, као и њиховим учитељима и професору физичког васпитања на учешћу ирадујемо се следећем дружењу.
Read More
Прво место на Регионалном такмичењу ,, Пажљивкова смотра“

Прво место на Регионалном такмичењу ,, Пажљивкова смотра“

Прво место на Регионалном такмичењу ,, Пажљивкова смотра" Одржано је Регионално  такмичење,, Пажљивкова смотра", дана 16. 05.2023.год. , у ОШ ,, Мика Антић".  Екипа ученика  другог разреда наше школе: Михајло Пауновић ( II 1), Маша Јовановић ( II 4), Тадија Станковић ( II 4) иАндреа Јанковић ( II 5), заједно са учитељицом Даницом Живић, освојила је на Регионалном такмичењу,, Пажљивко", ПРВО МЕСТО и по  трећи пут показала своје одлично знање из познавања прописа о безбедности у саобраћају.   Наши најбољи такмичари пласирали су се за  републичко такмичење, где ће се такмичити са екипама из других градова Србије.
Read More
,,Мај – месец математике М3″

,,Мај – месец математике М3″

,,Мај - месец математике М3" У оквиру манифестације ,,Мај - месец математике М3", одржана је радионица под називом „Игрaлиштe вeштaчкe интeлигeнциje: гдe учeњe сусрeћe зaбaву”. Радионица је одржана 16.05.2023. године у Научном клубу. Радионицу је посетило десеторо ученика из одељења 7/5 у пратњи одељењског старешине Миљане Марушић и наставнице технике и технологије Маријане Бачанин. Радионицу је водила наставница математике Аница Тричковић  из Гимназије „9. мај“, а презентери су били ученици треће године. Сви смо били у прилици да чујемо нешто новo и иновативно на ову све популарнију тему данашњице. Радионице и представљени садржај су оставили позитиван утисак на ученике и све присутне.
Read More
Language »