rsz_1img_20180926_110653
Европски дан страних језика у ОШ “Душан Радовић”
01/10/2018
dav
Учешће ученика ОШ “Душан Радовић” у манифестацији “Ноћ истраживача”
01/10/2018

Обележавање Светског дана туризма у ОШ “Душан Радовић”

sdr

Обележавање Светског дана туризма, 27. септембра 2018.године, у организацији Стручног актива наставника географије града Ниша одвијало се на простору Нишке тврђаве у периоду од 12 до 13:30 часова.

Велику подршку у реализацији пружили су Туристичка организација Ниш и Хидро-метеоролошка станица Ниш.

Манифестација је почела у 12 часова у центру Ниша уз уводну реч представника Стручног актива  као и излагање ученика ОШ „Радоје Домановић“. Настављења је даље шетњом према Нишкој тврђави испред које је водич ТО Ниш одржао кратко предавање о Бановини,као и новијој историји Ниша. Након уласка у тврђаву ученици су чули још једно предавање о турском периоду владања овим просторима.

У 12:40 метеоролог ХМЗ Ниш, одржао је предавање на тему Клима и време.

Завршну реч водич ТО Ниш имао је испред летње позорнице у тврђави у којој је објаснио ученицима начин на који се постаје туристички водич, након чега је уз обраћање представника Стручног актива манифестација завршена.

У организацији манифестације су учествовале следеће школе: ОШ „Душан Радовић“, ОШ „Радоје Домановић“, ОШ „Свети Сава“, ОШ „Бубањски хероји“, ОШ „Доситеј Обрадовић“,ОШ „Коле Рашић“, Гимназија „Светозар Марковић“ и Машинска школа Ниш.

Из наше школе наставници Тања Антанасијевић и Марко Ђорђевић водили су 24 ученика из 5. 6. 7. разреда.

sdr

dav

dav

sdr

sdr