СПОРТСКИ УСПЕСИ НАШЕ УЧЕНИЦЕ НИНЕ СТОЈКОВИЋ

Ученица Нина Стојковић 5/5 једна је од најтрофејнијих ученика наше школе. У току ове школске године освојила је награде, медаље и трофеје у разним спортовима. Ипак њена највећа љубав је теквондо. На Отвореном КУП-у Србије 2023.год. освојили је 3. место у категорији пионира. На Балканском првенству у теквонду, које је одржано од 4-25. 11. 2023.год. у Сарајеву, Нина се окитила сребрном медаљом и постала је вицешампионка Балкана за пионире. Гостујићи у емисији „ЗОНА СПОРТА“ Телевизије ЗОНА, говорила је о овом заначајном такмичењу и теквонду. Ове значајне резултате постигла је тренирајући у теквондо клубу „КБС Наисус“, са тренером Небојшом Анђелковићем. На Турниру „Феникс ОПЕН“ Ниш, Нина је освојила 2. место у категорији кадета.

Поред теквонда, тренира и пливање. Представљајући нашу школу освојила 1. место у дисциплини краул 50 метара на Школском првенству града Ниша у пливању, а на XII Олимпијским школским играма ученика Републике Србије у Новом Саду, маја 2024. освојила је 6. место са својим ментором, наставником физичког и здравственог васпитања Славољубом Динићем.

Нина се бави и атлетиком и на Кросу РТС-а кроз Србију освојила је 1. место.

Поред спорта и напорног тренирања, Нина остварује и надпросечне резултате у школи. Тако је на такмичењима заузела 2. место на општинском такмичењу из историје, 3. место на општинском и 3. место на окружном такмичењу из српског језика и књижевности.

Школа је Нину као и остале ученике који су остварили запажене резултате на окружним и републичким такмичењима ове школске године наградила књигама, које им је уручио директор школе Миодраг Плавшић.

Да се добром организацијом, редовним радом и тренирањем може много постићи, показала нам је ова дванаестогодишња девојчица.  Браво за нашу Нину!

Language »