ВОЈСКА У ЧАСТ НАШИМ УЧЕНИЦИМА

Поводом обележавања тридесет трогодишњице оснивања школе и 100 година од рођења Душана Радовића, Основна Школа „Душан Радовић” је низом манифестација обележила овај јубилеј.

Овај јубилеј увеличан је свечаним наступом Војног оркестра – Ниш и припадника Копнене војске, који је изведен пред великим бројем ученика у фискултурној сали. Уз интонирање државне химне „Боже Правде” и ритам чувених маршева српске војске, најмлађи ђаци су уз овације уживали у наступу.

Директор Основне Школе „Душан Радовић” господин Миодраг Плавшић између осталог истакао је: „Утисци поводом наступа Војног Оркестра – Ниш су сјајни, ђаци и колектив су одушевљени и овом приликом се јавно захваљујем Команди Копнене војске на челу са генерал-потпуковником Милосавом Симовићем.” „Многи ђаци ће из ових клупа кренути путевима различитих професија али немали број њих ће сигурно бити припадници строја Војске Србије. Међу њима већ има интересената за упис у Војну гимназију, који би своје школовање наставили на Војној академији и Медицинском факултету Војно медицинске академије, док поједини исказују интересовање за ступање у строј као професионални војници или подофицири Војске Србије. ” нагласио је директор.

На овај начин потврђује се и учвршћује вишегодишња успешна сарадња Војске Србије и образовних институција Републике Србије.

Language »