ЕКОВИК

Дана 29.03.2024. у просторијама наше школе реализован је први део заједничког пројекта ОШ „Учитељ Таса“ и наше школе под називом ЕКОВИК (Eco week). Са циљем подстицања и развоја међупредметних компетенција, међушколске сарадње и свести о значају екологије организована је презентација и поставка радова, макета и игрица, које су ученици припремали уз помоћ наставника ментора. Ученици су објашњaвајући радове кроз приказ макета и њихово вишејезично презентовање (српски, енглески, немачки и италијански језик) информисали своје вршњаке о значају заштите животне средине и начинима очувања природе, размењивали знања и искуства. Поставку је посетио велики број ђака са својим наставницима, коју су уживали у испробавању макета и учењу кроз игру.

Други део пројекта одржан је дана 25.04.2024. у ОШ „Учитељ Таса“. Наша школа је учествовала на фестивалу науке „МИНТ“, који је организован у „Учитељ Тасиној“ школи. Ученици су на тај начин поново добили прилику за сарадњом и упознавањем са актуелним еколошким темама. Уз то су ученици имали и прилику да посете поставке ПМФ-а,прошире своја знања и склопе нова пријатељства. Одељења 8-5 8-4, 6-5,6-6,4-6 и поједини ученици одељења осмог разреда посетили су фестивал науке у пратњи својих разредних старешина, заменице директора  и директора школе.

 

Наставници ментори: Јелена Цветковић, Јасмина Бођанац Дудић, Јелена Јелић, Миљана Марушић, Тамара Николић, Саша Јовановић,  Марко Ђорђевић и Јагош Јовановић
Language »